Černění vhodné pro každého

Černění oceli, litiny, hliníku, zinku, bronzu a mosazi

Tato technologie má své pevné místo jak ve strojírenství, tak se v poslední době uplatňuje i v realizaci interiérů. Používá ji stále více řemeslníků nebo restaurátorů, pro úpravy krbů, kuchyňských linek, nábytku a různých doplňků.

Jednoduchý a cenově efektivní postup chemického černění oceli, litiny, hliníku, zinku, bronzu a mosazi při pokojové teplotě je k disposici uživatelům, aniž by vyžadoval znalosti z chemie. Postup Blackfast je vhodný pro strojírenská pracoviště, dílny, nástrojárny, ateliéry a podobně. Po postupném smáčení součástí v kapalinách Blackfast (černění lze provádět i gelem) a oplachem vodou, dosahuje jejich povrch hlubokou čerň přičemž nehrozí změna rozměrů jako u černění za tepla. Uživatel má prospěch z nižší ceny, rychlého obratu zboží při finalizaci výrobků, pružnosti při aplikaci, ze snížení zásob dílů a z domácí kontroly kvality.

Jednoduchý pracovní postup černění při pokojové teplotě technologií Blackfast je stejně vhodný jak pro produkci automatizovaných, tak i ručně obsluhovaných linek. Na rozdíl od klasického černění, při kterém se díly smáčí v kapalinách s teplotou přesahující bod varu, je postup černění při pokojové teplotě podstatně bezpečnější, je pohotový a snadno aplikovatelný.

Váhá-li společnost, zda provozovat vlastní černící linku, zvolí s ohledem na provozní náklady, operativnost výroby a rychlost černění technologií Blackfast při pokojové teplotě. K němu není třeba finančně nákladné zařízení. Stačí plastové, pogumované, nebo nerezové vany, které se případně doplní zahřívacími podložkami, které budou v chladném období lázně temperovat na 20°C a přívod vody.

Úspory provozních nákladů jsou dosahovány z mnoha důvodů. Především není třeba díly převážet mimo domov. Tím se zamezí ztrátě času a docílí redukce vlastních zásob. Je zachována trvalá vlastní kontrola kvality. Tato technologie poskytuje podnikateli vysoký stupeň pružnosti, aniž by technologické roztoky nevyužíváním ztrácely na kvalitě. Začít je možné okamžitě.

Na technologii Blackfast černění za studena budou profitovat všichni ti, kteří potřebují své výrobky načernit a dát jim antikorozní ochranu bez vlivu na změnu rozměrů.